Dag 4

Zondag 17 september 2006

Day 4

 

St. Petersburg

Hermitage aan de Nevakade

St. Petersburg
Rostra zuil

St. Petersburg

Vechten met de beer??

     
De trein arriveert rond 8 uur op het station Moskou. Onze gids voor St. Petersburg is Oleg. Eerst naar het hotel waar we zullen ontbijten. Hotel Moskou is een heel groot hotel en het is dan ook heel erg druk in de ontbijtzaal. Het ontbijt was matig.
We hebben eerst een stadsrondrit gemaakt. Oleg spreekt een formeler soort Nederlands dan Tatjana en hij doet af en toe wat dramatisch. Tijdens de rondrit korte stops om fotoís te maken. Onze eerste stop is bij de Strelka, hier heb je een prachtig overzicht over de Neva, de Hermitage en de Petrus en Paulusvesting.
Op de Strelka staat ook een auto waar een stel beren in zitten. De Russen zijn niet diervriendelijk. We komen vaak zwerfhonden tegen en we  zagen aapjes die volledig aangekleed waren en aan een ketting zaten en ook Bruine beren, gemuilkorfd en ook aan de ketting. Tegen betaling mag je dan even stoeien met de beer. Ik vond het dood zielig om te zien.
 
WikiMapia Russia - Sankt Petersburg - Saint Petersburg, 1km from center
 
  Stadsrit  
     
St. Petersburg

Izaak kathedraal

St. Petersburg
Keizer Nicolas I
St. Petersburg

Maria paleis bij het Izaakplein

     
St. Petersburg

Opstandigskerk

St. Petersburg

St. Petersburg

Opstandigskerk

     
  St. Petersburg
Smolnyi kathedraal
 
     
Het volgende onderdeel is een bezoek aan de Hermitage. Dit is heel indrukwekkend, het is onmogelijk om alles in een paar uur te bekijken. Als je alles wilt zien kun je zeker wel 14 dagen in het gebouw rondlopen, maar wat we gezien hebben is prachtig. Na het gezamenlijke bezoek aan de Hermitage gaan we op eigen gelegenheid naar het hotel terug.
 
  Hermitage  
     
St. Petersburg
Alexanderzuil op het paleisplein
St. Petersburg

Winterpaleis

St. Petersburg
Paleisplein; gebouw van de generale staf
     
St. Petersburg Het is zondagmiddag, maar alle winkels zijn open en het is gigantisch druk. We hebben een deel teruggelopen, komen nog een groepje tegen dat een voorstelling tapdansen geeft. Het is een heel eind lopen. Om even uit te rusten thee gedronken met Bliniís met aardbei, slagroom en ijs erbij. Dit was heel lekker. St. Petersburg
 
  Nevsky Pospect  
     
St. Petersburg

Moyka-gracht

St. Petersburg St. Petersburg

Tapdans demonstratie

  Handelshuis "Gebroeders Jelisejev"  
St. Petersburg
Anitchkov brug
  St. Petersburg
Anitchkov brug
     

We besluiten om het laatste stuk met de metro te gaan. Dit is nog lastiger dan in Moskou. Mensen reageren niet en lopen door. Bij deze metro zie je niet van welke kant de trein komt, je staat voor een gesloten schuifdeur en die gaat open als de trein stilstaat. Er is een (buitenlands) meisje dat wel Engels sprak en ons ook wel wil helpen, maar zelf ook niet zeker is, ze spreek ook Russisch en vraagt aan een paar oudere dames hulp, die gaan druk met elkaar in debat, maar we schieten er niet veel mee op. Het is uiteindelijk wel gelukt, maar de uitgang vinden is ook nog lastig. De volgende ochtend gaan we niet met de metro, maar met de bus, zelfs in het spitsuur.

Ga naar de vorige pagina

 

Ga naar de volgende pagina